Voedselbank update 3-9-2022

Wij hebben een schitterende zomer gehad. Echter heeft de droogte, hitte, en de intense zon ook zijn tol geëist. We zien dat de tuinen nagenoeg leeg beginnen te raken. Helaas betekent dit voor de Voedselbank heel weinig opbrengst. Donderdag j.l. was het ook minimaal, nog geen kratje vol van beide complexen. Na overleg met Appie Peters hebben we besloten om per direkt te stoppen met het inzamelen van groenten. Zou later in het seizoen blijken, dat er bijv. veel winterandijvie is, dan kunnen we altijd nog een keertje extra inzamelen voor de Voedselbank.

Ook namens Appie willen we iedereen heel hartelijk bedanken voor het doneren aan de Voedselbank.

Met vriendelijke groet,

Ben Woordes

Aanpassing inlevering Voedselbank 5 -8-2022

In de weekenden zijn er tuinders die groenten neerleggen in de schuilruimte voor de Voedselbank. Helaas kunnen we dat niet goedhouden tot donderdagmiddag wanneer dat opgehaald gaat worden bij Ben Woordes. Ook werkt de hitte van de laatste- en komende weken niet mee. De courgettes en komkommers gaan goed, maar de groenten zijn moeilijk goed te houden tot donderdagmiddag. Appie Peters is veelal woensdagmiddag niet aanwezig. Deze problemen hebben wij met elkaar besproken. De uitkomst is, dat alle groenten en fruit alleen ingeleverd kunnen worden op donderdagmorgen tot 10.00 uur.

Dat betekent dus, dat de woensdagmiddag vervallen is.

Met vriendelijke groet,

Ben Woordes en Appie Peters

VOEDSELBANK

VANAF NU KUNT U IEDERE WOENSDAGMIDDAG TOT 15.30 UUR EN DONDERDAGMORGEN TOT 10.00 UUR WEER GROENTEN INLEVEREN VOOR DE VOEDSELBANK.

HEEFT U GROENTEN OF FRUIT OVER OF WILT U SPONTAAN DONEREN, DAN IS DE VOEDSELBANK U DAAR ZEER DANKBAAR VOOR.

TUINDERS AAN DE ACHTERWEG KUNNEN DIT NEERLEGGEN IN DE SCHUILRUIMTE, EN TUINDERS AAN DE BEUSINKWEG OP HET TAFELTJE IN DE KRUIWAGENRUIMTE.

Volkstuinvereniging D’n Goarden en de Voedselbank.

In 2013 kwam ik op de Algemene Ledenvergadering met het idee om overtollige groenten te leveren aan de Voedselbank. U weet hoe het gaat: u zaait bijv. sla, er komen 60 plantjes op, u plant ze uit, voor uzelf en bekenden gebruikt u er 40, en de andere 20 schieten door of worden door u ondergespit. Mijn idee was gebaseerd op het laatste. Zonde om onder te spitten, terwijl je anderen er een groot plezier mee kunt doen, in dit geval de Voedselbank!

En waarom de Voedselbank? De cliënten van de Voedselbank moeten rondkomen met echt heel weinig geld, te weinig om te voorzien in hun dagelijkse voedselvoorziening. Daarom komt die groep in aanmerking voor een wekelijks voedselpakket waarin de meeste basisbehoeften inzitten, zoals brood, melkproducten, etc. Denk niet, dat dit een overdadig pakket is, want dat is niet zo.

Ook de Voedselbank is afhankelijk van sponsoren, en leveranciers die producten kostenloos schenken.

Waar de Voedselbank veel behoefte aan heeft zijn verse groenten. En dat komt er niet zoveel. Daarom zijn zij erg blij, dat wij in het tuinseizoen regelmatig allerlei groenten aanleveren. Jaarlijks worden wij door hen bedankt voor de vele groenten die zij van onze vereniging mochten ontvangen.

Er komt een aankondiging wanneer u uw groenten kunt inleveren.

Nog mooier is: heeft u een stukje grond over, zet er dan sla, bietjes, boontjes etc. op voor de Voedselbank. U maakt daar heel veel gezinnen blij mee.

Ik wens u allen een groeizaam tuinseizoen toe, en hoop ook dit jaar weer op een mooie bijdrage van Volkstuinvereniging D’n Goarden voor de Voedselbank.

Met vriendelijke groet,

Ben Woordes