Voedselbank 2021

VOEDSELBANK

VANAF WOENSDAGMIDDAG 30 JUNI KUNT U WEER GROENTEN INLEVEREN VOOR DE VOEDSELBANK. HEEFT U GROENTEN OVER OF WILT U SPONTAAN DONEREN VOOR DE VOEDSELBANK, DAN KUNT U DAT DOEN OP ELKE WOENSDAG- MIDDAG TOT 15.30 UUR, EN ELKE DONDERDAGMORGEN TOT 10.00 UUR.

TUINDERS AAN DE ACHTERWEG KUNNEN DIT DAN NEERLEGGEN IN DE KANTINE, EN TUINDERS AAN DE BEUSINKWEG OP HET TAFELTJE IN DE KRUIWAGENRUIMTE.

DE VOEDSELBANK IS OP VOORHAND ERG BLIJ MET UW GIFT, EN WIL U DAARVOOR HARTELIJK BEDANKEN.

MET VRIENDELIJKE GROET,

BEN WOORDES EN APPIE PETERS

Elk jaar zamelt de vereniging overtollige groenten in voor de voedselbank.

Contactpersonen hiervoor zijn Ben Woordes voor de Beusinkweg.

En Albert (bekend als Appie) Peters voor de Achterweg.

Er komt een aankondiging te hangen op de informatieborden wanneer er weer ingezameld gaat worden.

Volkstuinvereniging D’n Goarden en de Voedselbank.

In 2013 kwam ik op de Algemene Ledenvergadering met het idee om overtollige groenten te leveren aan de Voedselbank. U weet hoe het gaat: u zaait bijv. sla, er komen 60 plantjes op, u plant ze uit, voor uzelf en bekenden gebruikt u er 40, en de andere 20 schieten door of worden door u ondergespit. Mijn idee was gebaseerd op het laatste. Zonde om onder te spitten, terwijl je anderen er een groot plezier mee kunt doen, in dit geval de Voedselbank!

En waarom de Voedselbank? De cliënten van de Voedselbank moeten rondkomen met echt heel weinig geld, te weinig om te voorzien in hun dagelijkse voedselvoorziening. Daarom komt die groep in aanmerking voor een wekelijks voedselpakket waarin de meeste basisbehoeften inzitten, zoals brood, melkproducten, etc. Denk niet, dat dit een overdadig pakket is, want dat is niet zo.

Ook de Voedselbank is afhankelijk van sponsoren, en leveranciers die producten kostenloos schenken.

Waar de Voedselbank veel behoefte aan heeft zijn verse groenten. En dat komt er niet zoveel. Daarom zijn zij erg blij, dat wij in het tuinseizoen regelmatig allerlei groenten aanleveren. Jaarlijks worden wij door hen bedankt voor de vele groenten die zij van onze vereniging mochten ontvangen.

Er komt een aankondiging wanneer u uw groenten kunt inleveren.

Nog mooier is: heeft u een stukje grond over, zet er dan sla, bietjes, boontjes etc. op voor de Voedselbank. U maakt daar heel veel gezinnen blij mee.

Ik wens u allen een groeizaam tuinseizoen toe, en hoop ook dit jaar weer op een mooie bijdrage van Volkstuinvereniging D’n Goarden voor de Voedselbank.

Met vriendelijke groet,

Ben Woordes