Facebook/ instagram

Onze tuinvereniging heeft een besloten facebookgroep, een groep waarin ook tips en weetjes worden uitgewisseld. Hebt u ook facebook en interesse om zich aan te sluiten? Klik op bijgevoegde link, antwoord op de vragen die u te zien krijgt en u word toegelaten indien u lid bent.

https://www.facebook.com/groups/1659761724319122/

Ons jongste moestuin lid, 19 jaar, aan het woord.

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Bo van Arkel en ik ben 19 jaar. Mijn grote passie is moestuinieren. Dit begon allemaal 2 jaar geleden toen ik 2 moestuintjes had van de AH. Dit was zo een succes dat ik een groter stukje van de tuin om toverde tot moestuin. In 2018 pakte ik het dus groter uit. Tomaten, bieten, radijs etc etc. Ondanks de droogte heb ik super veel kunnen oogsten. Maar ja, dan begrijp je natuurlijk wel dat de tuin al snel weer te klein werd. Ik wilde meer kweken. Apartere dingen kweken die je niet in de winkel kan kopen. Dus vanaf juli 2018 ben ik eigenaar van een moestuin in het volkstuinen complex d’n Goarden. Wat begon met 55 m2 is nu 230 m2. Ik heb de moestuin samen met mijn moeder en mijn doel is om zo veel mogelijk uit een moestuin te halen. Het hele jaar kunnen eten uit de moestuin. Dit betekend dus inmaken, invriezen etc. Gelukkig heb ik nu ook een grote kas op het perceel dus word het seizoen wat verlengt. We zijn nu nog elke dag druk bezig met het klaar maken van de moestuin omdat alles vol stond met gras. We zijn al een heel eind en ik kan niet wachten tot we echt kunnen beginnen met alles buiten te planten en te kunnen oogsten.

Mijn verhalen kan je verder volgen op mijn eigen instagram account: @klein_moestuintje. Hier plaats ik foto’s van het proces over de tuin hoe ik die omtover tot mijn paradijs en plaats ik foto’s van de oogst.

https://www.instagram.com/klein_moestuintje/?hl=nl